Ilma viilenee (tänään +22 astetta) ja kahvi huononee, joten suunta on pohjoinen.

203038.jpg

Matka jatkui Cochemista Koblenziin edellen Moselweinstrassea pitkin Moselin
rantojen kauniita kyliä katsellen, pysähdellen ja hitaasti ajaen.

203039.jpg


203037.jpg

Koblenzissa kävelimme parisen tuntia, kävimme kahvilla, apteekissa ja pankkiautomaatilla.

203036.jpg


203034.jpg

Koblenzista siirryimme moottoritielle kohteena ensin Kassel ja siitä jatkaisimme niin pitkälle kuin vain ehdimme. Tarkoituksena oli päästä mahdollisimman lähelle Lyypekkiä, jotta viimeiselle päivälle ei jäisi kovin pitkää ajomatkaa. Olemme matkallamme oppineet, että liikenne ei suju kuten on kuvitellut, kaupunkiliikenne on kaaosta ja moottoritiellä kolme kaistaa kumpaankin suuntaan saattaa madella pitkänkin aikaa.

203031.jpg


203029.jpg


203030.jpg

Kävi sitten niin, että Kasselissa huomasimme kellon olevan jo yli kuusi illalla, sitten vain tutkimaan Etap-hotellien listaa sekä kirjaa Links + Rechts der Autobahn. Katsoimme, mihin ehtisimme ennen pimeän tuloa ja soitimme taukopaikalta luettelon moottoritien A7 kohteeseen 7, paikkakuntana kummallinen Hann.Münden-Lippoldshausen ja majapaikka Landsgasthaus zum Krug, n. 6 km moottoritieltä. Tilaa oli.

Ajelimme kapeaa tietä sokeriruokoviljelmien keskellä ja ihmettelimme, voiko täällä olla mitään. Yht'äkkiä tulimme pieneen kylään ja sieltähän löytyi suuri Gasthaus, jonne ennen meitä oli ehtinyt yksi ruotsalaispariskunta. Likaisessa,virttyneessä t-paidassa ja lösähtäneissä farkuissa oleva isäntä tuli näyttämään meille huoneemme. Sehän oli tähänastisista yöpymiskohteistamme ehkä suurin ja käytännöllisin. Isäntä kyseli vielä, mitä haluaisimme aamiaiseksi (mainoksen mukaan oli "gutbürgerliche Küche") ja neuvoi meille kylän ainoan auki olevan kapakan, mistä saisi ruokaa tähän aikaan illasta.

Yöpymistavarat autosta huoneeseen, villatakki mukaan ja syömään Gasthaus zur Brüggeen, joka oli pieni perheyritys. Pienessä ravintolassa oli kymmenkunta paikallista MIESTÄ syömässä, oluella ja pelaamassa korttia sekä se ruotsalainen pariskunta meidän lisäksi. Omistajapariskunnan pikkupojat juoksentelivat ympäri salia, isoisä istui olutlasin/olutlasien kera baaritiskillä.

Täällä ei kännykässä ollut tarpeeksi palkkeja eikä internetistä tietoakaan – ruuhka-Saksassa?! Taitaa olla pelkästään suomalainen keksintö.

Sitten vatsa täynnä nukkumaan, huomenna aikaisin pitäisi päästä matkaan, Lyypekissä olisi ehkä aikaa tehdä joitain ostoksia ennen laivaan pääsyä. Tähän mennessä tehdyt ostokset ovat olleet ruokaa, hygieniatuotteita, huoltoasemasilmälasit ja yksi t-paita. Tosi shoppailummatka!!!

Päivän ajomatka oli 414 km.