Aamulla tuntui haikealta lähteä Nizzasta, siellä oli niin kaunista ja lämmintä. Ehdimme sentään olla lämmössä kaksi vuorokautta. Ajoimme moottoritietä ruuhkaisen Monacon ohi ja siirryimme sitten ajelemaan rantatielle pitkin Italian rivieraa (Ligurian rannikkoa).

193219.jpg

Poikkesimme pieneen Spotornon kaupunkiin ja vietimme siellä pari tuntia uimarannan läheisyydessä. Harmitti kun ei tullut otettua uimapukua mukaan, lämpöä oli +28 astetta. Söimme eväitä rantabulevardin penkillä. Tällaisessa kauniissa, pienessä kaupungissa voisi viettää löhölomaa, ehkä joskus.


193211.jpg

       Bougainville kukkii

193215.jpg

       Parvekkeita

193217.jpg

       Spotorno ja piazza

193214.jpg

        Palmujen keskeltä lumisille vuorille

193220.jpg


Emme kuitenkaan tällä kertaa voineet viipyä kauemmin. Korkealla vuorist
ossa olevaan majapaikkaamme piti ehtiä ennen pimeän tuloa, sillä sinne vieviä loppumatkan teitä ei todellakaan viitsi ajaa pimeässä, paitsi pakosta.

Savonan kaupungista siirryimme moottoriteille, jotka kaikki olivat maksullisia. Maksuja kertyi päivän aikana yli 30 euroa. Ajoimme vuorotellen tunnin pätkiä ja se on sopiva ajoaika ainakin meille. Teillä oli muutama tosi pitkä suora ja kun liikennekään ei ollut kovin vilkas, näytti Saabin mittari muutaman kerran hieman ylinopeutta, siltikin vielä jokunen Bemari ja Mersu vilahti ohi, moottoritien nopeusrajoitus oli 110 km/h. Saavuimme Sestriereen lumisten huippujen keskelle kuuden jälkeen ja lämpömittari näytti +13 astetta.  Matkaa kertyi tänään 380 km.