Lähdimme La Speziasta klo 8.45. Söimme aamiaiseksi eilen ostamiamme ruokia kylmälaukusta ja sitten matkaan, respan virkailija katseli aikansa Penan yritystä saada auto ahtaasta tallista ylämäkeen kadulle ja katsoi parhaaksi säästää tallissa olevat muut autot ja meidän auton kolhuilta ja peruutti itse Saabin ulos. Sitten vain matkaan.

Aluksi ajelimme pitkin kyläteitä, mutta kun navigaattori kertoi Sestriereen kuluvan yli yhdeksän tuntia n.390 kilometrin matkalle, päätimme siirtyä moottoriteille muutaman kymmenen kilometrin jälkeen.

Pysähdyimme ensimmäiselle huoltikselle aamukahville. Genovan satamakaupunkiin pysähdyimme pariksi tunniksi, kun pienen etsimisen jälkeen olimme löytäneet parkkitalon, joka tiloiltaan oli italialaisen mittakaavan mukaan iso, kuten kuvasta näkyy.

189343.jpg

Kävelimme kaupungilla, katselimme ihmisiä, kävimme Supermerkatossa ja söimme vaihteeksi pitsapalan.

189338.jpg

       Genovan rantakatua

189340.jpg

        Museolaiva, joka on ollut Roman Polanskin filmissä

189345.jpg

     Täydellisen rakkauden aukio, Piazza dell´ Amore Perfetto

189339.jpg

       Tiet kahdessa kerroksessa rantaa myötäillen

189334.jpg

       Automatisoitua elintarviketeollisuutta

Sitten taas matkaan kohti pohjoista. Kuljimme maksullisia teitä pitkin tunnelista toiseen, pisin niistä oli hiukan yli viiden kilometrin mittainen. Tunnelien paljous ja teiden kunnon koettuamme maksoimme mielellämme tiemaksut, joita matkalla kertyi varmaan yli kaksikymppiä.

189346.jpg

       Automatkailijan todellisuutta

Pian olivat taas näkyvissä Alpit. Nousimme yhä ylemmäs joskus tunsimme olevamme  pilvien korkeudella. Kiivettiin ja kiivettiin yhä kauemmaksi yhä ylemmäksi ei mihnkään. Kuuden aikaan olimme perillä Sestrieressä, kaupungissa, jossa oli jotain tapahtumia viime  talven olympiakisoissa. Kaupunki sijaitsee noin kahden kilometrin korkeudella, joten oli aika kaivaa matkalaukuista lisää vaatteita lämpötilan ollessa +8 astetta. Asetuimme taloksi, ensivaikutelmamme oli loistava. Parvekkeelta näkyy lumihuippuisia vuoria, ympäristö on tosi rauhallinen. Ajomatkamme tänään oli 390 km.


189348.jpg

       Tässä parvekenäkymiä Sestrieren majapaikassa

189349.jpg

Matkasta uupuneina tuijotimme televisiosta italialaista versiota Tanssii tähtien kanssa.