Ilmastohoitomatka


1103303.jpg


Valle Marinan hoitokeskus,"Det Norske Helsesenter", sijaitsee Arguineguinin alueella Gran Canarian saaren eteläosassa, rauhallisessa paikassa pienessä laaksossa.

Keskuksessa on hoitotilat, tenniskentät, lähikauppa ja ravintola. Lähellä sijaitsee myös norjalainen koulu. Norjan astma- ja allergiayhdistys omistaa hoitokeskuksen, joka on yhteispohjoismaisessa  käytössä.

Psoriasisliitolla on sopimus keskuksen omistajien kanssa suomalaisten psoriaatikkojen hoitomatkojen järjestämisestä keskukseen. Valtaosa huoneistoista on psoriaatikkojen hoitomatkakäytössä, osa astma- ja allergiayhdistyksen ja yksityisten omistajien käytössä.
 
Tällä matkalla meitä oli suomalaisia, norjalaisia, ruotsalaisia ja yksi islantilainen. Hoitohenkilökunta oli pääosin norjalaisia ja yksi suomalainen hoitaja.


1103281.jpg

Uimarannalle on noin viiden minuutin kävelymatka. Suolainen merivesi edistää hilseen kuoriutumista psoriläiskistä. Lisäksi uiminen todella kirkkaassa meressä auttaa jaksamaan "työssä" nimeltä auringonotto.

1103286.jpg

Hoitomatkan majoitustilat sijaitsevat kaksikerroksisessa rakennuksessa. Majoitustilana on viihtyisä huoneisto, joissa on parveke tai terassi. Huoneiston pinta-ala on 48 m2 ja siinä on  olohuone, kaksi erillistä makuuhuonetta, keittiö ja kylpyhuone.  Useimmissa huoneistoissa majoittuu yhteensä kolme henkeä, joissakin kaksi. Tässä näkymä terassiltamme.

1103287.jpg

Aurinkohoitoa Saharasta tuodulla hiekalla


1103290.jpg


1103288.jpg

Arguineguin

1103283.jpg


1103291.jpg

Väri muuttuu ja läiskät häviää

- P