Lähdimme matkaan klo 9.45. Navigaattori näytti matkaa Nizzaan olevan 287 km ja aikaa se antoi yli kuusi tuntia normaalia tietä myöden. Ajattelimme, että navigaattori on sekaisin, mutta matkan päätyttyä totesimme navigaattorin olleen aivan oikeassa. Ajomatka oli sanoin kuvaamaton siksakkia edestakaisin pitkin vuorten rinteitä, keskinopeus oli alle 50 km tunnissa. Maisemat olivat aivan fantastiset, lumihuippuisia alppeja, pieniä kauniita kyliä toinen toisensa perään, joukossa oli myös unohdettuja kyliä suljettuine luukkuineen, alppiniittyjä, rotkoja, solia, tunneleita ja tietöitä.

 

192260.jpg

 

Hankalia tilanteita sykeröisillä alppiteillä tiheään. Yksi todella vaarallisen tuntuinen tilanne sattui, kun vastaantulevan rekan perävaunu luisti mutkassa autoamme kohti. Pelastyimme ihan todella. Jotkut rekkakuskit ajelevat mielettömästi. Tämä matka oli maisemiltaan todella uskomattoman ihastuttava, mutta myös uuvuttava.

 

192263.jpg

 

Saavuimme ruuhkaiseen Nizzaan, löysimme parkkitalon ja lähdimme jalan etsimään hotelliamme, joka löytyikin yhden ranskankielisen opastuksen jälkeen helposti. Siirsimme auton hotellin osoittamaan hikisen kuumaan parkkihalliin, raahasimme vähäiset  matkatavaramme hotellin neljänteen kerrokseen ja sitten suihkuun ja ruokakauppaan.

Hetkisen kävelimme Nizzan kävelykaduilla katselimme ihmisiä ja iltaelämää, ihastelimme paikallisten katutaitelijoiden teoksia ja kuuntelimme katumuusikoita  ja sitten kiireesti nukkumaan, nukkumattia ei tarvinnut ruokkia kuin pienellä yomyssylla ja hups.

 

192262.jpg

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />