Ensimmäinen sadepäivä, pilvet roikkuivat alhaalla harmaina, joten päätimme mennä Alppien ali eikä yli, olimmehan jo kerran tulleet yli ja olimme useasti nähneet vuoriston jyhkeyden.  Ajoimme läpi Gotthardin tunnelin, jolla pituutta oli 16,3 km. sitä seurasi yli 10 kilometrin tunneli sekä useita lyhyempiä. Marja Liisa oli aamulla ensimmäisenä ajovuorossa ja olipahan se tunnelikauhuiselle kokemus. Penan ajovuorollekin riitti vielä tunneleita, laskimme ajaneemme yhteensä 40 kilometriä tunnelissa.

 

199302.jpg

 

Suuntasimme Dornachiin, jossa kävimme ensin lounaalla Kaffee- und Speisesaalissa ja sitten lähdimme tutustumaan Goetheanumiin. Valitettavasti emme päässeet tutustumaan suureen saliin, sillä siellä oli menossa jokin tapahtuma. Opastettua yleisökierrosta ei ollut maanantaisin. Kävelimme puistossa ja teimme tuttavuutta lehmien kanssa.

 

199301.jpg

 

Vesisade teki olotilan sangen epämukavaksi ja piti ryhtyä etsimään seuraavaa majapaikkaa, jonne pitäisi ehtiä ennen pimeää. Täällä on pimeällä ajaminen tosi viheliäista.

Links+Rechts der Autobahn- opasta selailemalla löysimme sopivan tuntuisen paikan, Gasthaus Adlerin lähellä seuraavaa kohdettamme Colmaria. Isäntä vain oli edelleen siestalla, naapuri huuteli aidan takaa isännän tulevan tunnin kuluttua, mutta emme jääneet vesisateeseen odottamaan vaan lähdimme ajelemaan, navigaattori näytti sänkyjä kartalla, joten poikkesimme kysymään vapaita huoneita ja niitähän oli. Päädyimme oikein mukavaan ja siistiin Hotel Heubodenin Gasthaus-osastoon.

 

199303.jpg

 

Tässä kaupasta ostettu valmis salaatti illalliseksi.